De gevaarlijkste bergbeklimmersroute bevindt zich in Zwitserland, in het Berner Oberland. Het gaat om de steile noordwand van de berg de Eiger. Met zijn 3979 meter hoogte voor de meest doorgewinterde klimmers een uitdaging. Pas in 1938 wisten de eerste mensen de top te bedwingen.

Bergbeklimmen voor couch patatoes

Maar de technologie staat voor niets. Sinds kort is het zelf voor couch patatoes mogelijk om de sneeuwtoppen van de Eiger te beklimmen. Desgewenst met de kachel aan. Je hebt geen klimgereedschap nodig, geen warme jas , zelfs geen stevig schoeisel. Een computerscherm is genoeg.

Project 360

Het Zwitserse #Project360 heeft de hele route in beeld gebracht. Alpinisten Dani Arnold en Stephan Siegrist beklommen de berg, en maakten in de meest extreme omstandigheden foto’s van 360° en video’s. MAMMUT, een Zwitserse fabrikant van berg- en outdoor uitrustingen, voorzag ze om die reden met een geavanceerd camerasysteem. Het bedrijf ontwikkelde dit systeem speciaal voor dergelijke doeleinden.

Een waanzinnig uitzicht met een muisklik

Tot voor kort was het maar handjevol goedgetrainde mensen vergund om het uitzicht vanaf de top van de Eiger te zien. Door de inspanningen van MAMMUT en de beide alpinisten is de noordwand ook met de cursor te beklimmen. Het avontuur begint door hier te klikken.