Buitensportend Europa kan zijn hart weer ophalen aan de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.). Op 11 oktober begint de tournee met een reeks filmvoorstellingen in Amsterdam. De gastheer is Bever, specialist op het gebied van outdooruitrustingen. Andere belangrijke partners zijn Mammut en GORE-TEX®.

De tour wordt al voor het dertiende jaar gehouden. Op verschillende locaties wordt een adrenaline-verhogende mix vertoond van outdoor sport- en avonturenfilms. Het gaat om internationale topproducties, die de kijker twee uur lang op het puntje van zijn stoel doen zitten.

filmfestival

Iedere voorstelling bevat de volgende films:

Nobody’s River

Vier vrouwen, drie landen, twee maanden, één rivier. De Amerikaanse Amber Valenti en haar drie vriendinnen reizen in oostelijk Mongolië over de Amoer – een rivier die de vier vrouwen verrast met een 5000 kilometer lang avontuur vol contrasten.

El Sendero Luminoso

Free Solo – dat is klimmen zonder veiligheidstouw,

een van de gevaarlijkste sporten ter wereld. Er is niemand die dit zo goed beheerst als de Amerikaan Alex Honnold. In januari 2014 bedwong hij de route ‚El Sendero Luminoso‘ (het lichtend pad) in Mexico, een 762 meter hoge rotswand uit keiharde kalksteen.

Don’t Look Down

De 23-jarige James Kingston leeft naar het motto ‘fear is a choice’. De Brit beklimt kranen, bruggen en wolkenkrabbers, zonder kabels en zonder met de ogen te knipperen. Als hij zich met zijn linkerhand zachtjes aan een kraan laat schommelen, maakt hij met zijn rechter een selfie.

The Frozen Titans

De Helmcken Falls in Canada is een traject dat men `s zomers niet klimmen kan en `s winters eigenlijk niet beklimmen wil. IJsklimmer Will Gadd doet het tóch. Een heuse titanenstrijd.

Rad Company

Mountainbikers worden nooit volwassen. Ze houden van moddergevechten in het bos en maken sprongen in de lucht op een schroothoop. De RAD COMPANY  laat zien hoe je een schroothoop kunt omtoveren tot een slopestyle parcours.

Dream

Ben Marr droomt ervan bij de kajakgemeenschap te horen. In deze film ontwikkelt hij zich van een schuchtere beginneling tot een gevierde wildwatercowboy. Resultaat is een amusant watersportspektakel.