Na maanden van wachten is het dan bijna zover, eindelijk!

Populairste show van dit moment.

Game of Thrones wordt in maar liefst 193 landen uitgezonden. Dat wil zeggen dat maar 2 landen over de hele wereld de serie niet kijken.

Dit seizoen, seizoen 5, is o.a. in Kroatie, Belfast en in Spanje opgenomen. Het hele seizoen gebruikt de crew twee units om te filmen. Als er dan ook iets fout gaat, valt heel het systeem uit elkaar. Hierdoor is het van belang dat er ten alle tijde met elkaar gecommuniceerd wordt. Dit geldt ook voor de crews in verschillende landen, zij nemen namelijk iedere dag telefonisch contact op met elkaar.

Eind juli zijn ze begonnen met het filmen van seizoen 5. Dit was nodig vanwege de vele locaties, costums en actie scenes. Maar vergeet vooral niet dat door de speciale locaties er ook hard gewerkt moet worden. Een van deze locaties is Dubrovnik, Kroatie. Hier zijn de straten zo smal gebouwd dat transport onmogelijk is. Hierdoor moesten ze alle materialen zelf tillen en meeschouwen de trappen op. Een van de scenes die hier is opgenomen is de scene die te zien zal zijn in episode 1. Het stuk dat Cersei de trappen oploopt tussen de drukke en bange bevolking.

Nog z’n unieke locatie is The Alcázar, een kasteel in Sevilla dat gebouwd is in de 13de eeuw. Het is een van de meest bezochte locaties in Spanje. Speciaal voor Game of Thrones is deze locatie bezoekers vrij gemaakt, normaal komen er namelijk 8000 bezoekers per dag. Het vrij maken van dit monument is nog nooit eerder gebeurd en daarom een hele eer. Een nadeel aan deze locatie was wel, doordat het een monument is moet je extra voorzichtig zijn met props en camera spullen. Uiteraard zijn er ook locaties echt helemaal vanuit het niets opgebouwd. Er wordt een locatie uitgekozen en vervolgens wordt er vanuit niets een set ontwikkeld op deze speciale plek.

Bij kleding en haar wordt er rekening gehouden met het continent. Dit zodat het past bij de omgeving maar wat nog het belangrijkste is, is dat het haar in iedere scene hetzelfde eruit ziet. Is de actrice in spanje om te filmen dan moet het haar nogsteeds er hetzelfde eruit zien. De scenes worden namelijk wel eens aan elkaar geplakt en dan mag de kijker niet het verschil zien. Ook wordt er gelet op taal. Wordt het wel overtuigend uitgesproken? En klopt de uitspraak eigenlijk wel. Echt overal wordt op gelet.

Uiteindelijk hebben de crewmembers, producers en andere heel veel stress. Maar het resultaat mag er uiteindelijk wel wezen.

Tot slot een paar leuke funfacts:

  • Een arena scene heeft maar liefst 12 hele dagen gekost om op te nemen.
  • Een actie scene bij The Wall heeft zeker 3 weken geduurd om te filmen.
  • 166 cast member hebben meegewerkt aan dit seizoen
  • Er is gefilmd in 5 verschillende landen
  • Er zijn 151 sets gebruikt
  • 240 dagen is er in totaal gefilmt
  • 1000 crewmembers en maarliefst 5000 extra’s zijn er gebruikt.

 Het nieuwe seizoen start op 11 maart om 8 uur op HBO3