Jimi Hendrix werd op 27 november 1942 in Seattle geboren als Johnny Allen Hendrix en wordt door velen beschouwd als de beste gitarist aller tijden. Hij overleed al op 27-jarige leeftijd in een hotel in Londen aan een overdosis. Platenmaatschappij Sony Music heeft een applicatie ontwikkeld waarmee je de complete ‘Jimi Hendrix Experience’ nog eens kunt beleven.

De app herbergt een gigantische hoeveelheid aan informatie over de invloedrijke gitarist. Zo vindt je een biografie met zijn volledige levensverhaal en opvallende feiten over zijn leven en zijn dood, maar natuurlijk ook de volledige discografie met alle platen die Hendrix in zijn korte leven maakte. Deze discografie is voorzien van een iTunes-integratie, zodat je de nummers vanaf je iPhone 5 of iPad meteen kunt kopen.

De app bevat ook een filmografie, die nog maar eens duidelijk maakt hoe ongelooflijk documentaires, concertfilms en andere video’s er over deze flamboyante virtuoos zijn verschenen. De app biedt de gebruiker ook de mogelijkheid om exclusieve foto’s, videoclips en andere multimedia-items te bekijken van verschillende optredens van Hendrix.

Verder is de app nog voorzien van een aantal bijzondere snufjes. Zo is er een locatiefunctie geïntegreerd die je waarschuwt wanneer je in de buurt komt van een gedenkwaardige Hendrix-plaats. De app is ook volledig interactief. Zo kun je met AirPlay al het aanwezige materiaal direct afspelen op je Apple TV of via je AirPlay speakers. Hierdoor wordt het beleven van de ultieme Jimi Hendrix Experience een fluitje van een cent.

Jimi Hendrix mag dan al ruim veertig jaar dood zijn, vergeten is hij nog lang niet. Deze app maakt maar weer eens extra duidelijk waarom deze legendarische gitarist en zanger zoveel muziekfans heeft geïnspireerd met zijn songteksten en geweldige gitaarspel. Deze app is een must-have voor iedere Hendrix-fan, maar zeker ook interessant voor mensen die hem niet kennen. Zij ontdekken op deze manier de revolutionaire akkoorden, feedback en opnametechnieken van Hendrix.