“Het feit dat ik als kleine jongen en tiener veel videogames speelde heeft ervoor gezorgd dat ik geïnteresseerd raakte in programmeren” aldus de 31-jarige multi-miljardair tijdens een Q&A meeting.

Tijdens het evenement beantwoorde Zuckerberg allerlei vragen over hem en zijn pad naar rijkdom via het ontwikkelen van Facebook. Een duidelijke boodschap die naar voren kwam – en die specifiek van Mark naar ouders van jonge kinderen was gericht – is dat je volgens hem kinderen het beste vrij kunt laten spelen. Of dat nou buiten met een bal is, op een schaakbord of met een computerspel doet er volgens hem niet toe

Zuckerberg groeide op in het Noorden van New York waar men regelmatig te kampen heeft met acute sneeuwval. Dit vermeldt hij omdat zijn oudere zus nooit met hem een sneeuwballen gevecht wilde houden. Hierdoor besloot Mark om zelf een sneeuwballen spelletje op de computer van zijn ouders te programmeren.

Het feit dat zijn eerste spelletje naar eigen zeggen ontzettend slecht was deed er niet zozeer toe. Het gaat er juist om dat het hem heeft geïnspireerd om te beginnen met programmeren. Een van de lessen die hij na de vragen ronde mee wilde geven is dat het zelf leren en ontdekken van dingen die je leuk vindt een van zijn belangrijkste leermomenten was in zijn carrière.

Facebook heeft onlangs voor 2 miljoen dollar Oculus VR – bekend van de virtual reality helm Oculus Rift – overgenomen. Zuckerberg laat weten dat deze overname een ‘investering in de toekomst is’ omdat hij gelooft dat dit soort technologieën over pak ‘m beet een jaar of 10 een grote rol gaan spelen in het dagelijks leven van de moderne mens. Als voorbeeld gaf hij het prototype van de de Microsoft HoloLens die onlangs is gepresenteerd.