Het staat vrijwel vast dat de iPhone 6 morgen officieel zal worden aangekondigd. Hoewel Apple in de uitnodiging voor het Apple-event dat volgende week dinsdag zal worden gehouden nog vrij geheimzinnig is, bestaat er eigenlijk geen twijfel over dat de iPhone 6 tijdens het event zal worden aangekondigd.

iphone_6_iphone_6_plus1

Voortborduren

Volgens de geruchten, foto’s en video’s die tot dusverre zijn uitgelekt, lijkt Apple met de iPhone 6 voort te borduren op eerdere iPhones. De grootste verandering zal een nieuw, groter scherm worden met een hogere resolutie. Het design zal verder in grote lijnen hetzelfde blijven. Wel zal de telefoon uiteraard een snellere, efficiëntere processor krijgen, zal het besturingssysteem iOS een update krijgen en zal de telefoon waarschijnlijk worden uitgerust met NFC.

Twee versies?

Apple geeft met de iPhone 6 eindelijk toe aan de wens van vele smartphone-gebruikers die een groter display willen. Apple zou twee versies van de nieuwe smartphone aankondigen, een met een schermdiagonaal van 4,7 inch en een met een diagonaal van 5,5 inch. De versie met 5,5 inch display zou bovendien worden voorzien van saffierglas, wat nog harder en krasvaster is dan Gorilla Glass wat doorgaans wordt gebruikt voor het display van smartphones.

Ice Bucket Challenge?

Of de telefoon ook andere features zal hebben, zoals een waterdichte behuizing is op dit moment nog niet bekend. Steeds meer fabrikanten maken hun telefoons tegenwoordig waterdicht, een maatregelen die het risico op waterschade beperkt. Samsung stak een aantal weken geleden nog de draak met Apple, nadat het de waterdichte Galaxy S5 de Ice Bucket Challenge liet ondergaan. Het Koreaanse bedrijf daagde na de challenge zijn concurrenten, waaronder Apple uit, hetzelfde te doen.

ba036d228858d76fb89189853a5503bd-samsung-galaxy-s5-vs-iphone-5s-ice-bucket-challenge-hits-technology-products