Dat Samsung als geen ander weet hoe het zijn smartphones moet promoten is eind vorige maand andermaal gebleken toen het Koreaanse bedrijf met een video van de Samsung Galaxy S5 Ice Bucket Challenge kwam.

Slimme grap

In de Youtube-video, geplaatst door Samsung Mobile UK, is te zien hoe de Samsung Galaxy S5 de Ice Bucket Challenge ondergaat. Een slimme grap van Samsung, aangezien de Galaxy S5, in tegenstelling tot veel van zijn concurrenten, waterdicht is. De telefoon geeft na het ondergaan van de Ice Bucket Challenge met de stem van S Voice het commentaar dat het wel erg koud is en de telefoon nomineert daarna drie anderen, de iPhone 5S, de HTC One M8 en de Nokia Lumia 930, om ook de Ice Bucket Challenge te ondergaan. Het is echter onwaarschijnlijk dat zij de test zullen ondergaan, aangezien geen van deze smartphones waterdicht is.

Ice Bucket Challenge

De Ice Bucket Challenge is een uitdaging bedacht door de Amerikaanse ALS Association waarbij mensen een emmer ijskoud water over hun hoofd moeten gooien en vervolgens drie mensen mogen nomineren om de uitdaging ook te doen. Mensen die genomineerd zijn moeten de uitdaging zelf ook binnen 24 uur doen, lukt dit niet, dan moet er 100 dollar worden overgemaakt aan de ALS Association.

De ALS Association is een stichting die zich inzet voor patiƫnten met de ziekte Amyotrofe Laterale Sclerose. ALS is een dodelijke ziekte waarbij motorische zenuwcellen langzaam afsterven en de patiƫnt uiteindelijk verlamd raakt en sterft doordat ademhalingsspieren niet meer werken.