De combinatie outdoor sporten en Playmobil kan vette video opleveren. Check dit MTB & BMX StopMotion filmpje en je bent overtuigd. Een paar poppetjes worden op een fiets gezet en crossen naar beneden, door zandvlaktes, modderpartijen en struikgewassen. Na een halve minuut vergeet je dat het om speelgoed gaat!

Extreme toys-filmpjes

Op YouTube zijn meer van zulke ‘Extreme Toys’-filmpjes te vinden. Karim Rejeb liet playmobilpoppetjes snowboarden en free skiën onder stevige rockmuziek. Een playmobilhelicopter blijft boven de sporters cirkelen.

XTremeVideo

De filmpjes worden uitgezonden door het videokanaal XTremeVideo, dat talloze stuntfilmpjes op zijn naam staan heeft staan. In de afgelopen twintig jaar maakten zij opnames van extreme sporten. In de meeste ervan staan mensen centraal, geen speelgoed. XTremeVideo bracht in twee decennia meer dan 500 waaghalzen in beeld, die een extreme sport beoefenen. Dat kunnen surfers zijn die een onmogelijke golf bedwingen, skateboarders met onmogelijke moves en noem maar op.

XTremeVideo brengt extreme sporten en film bij elkaar. Het doel ervan? Dat je niet anders kunt dan er naar blijven kijken.