Gezien alle geruchten van de afgelopen weken was het eigenlijk maar een kwestie van tijd, maar nu heeft Samsung dan daadwerkelijk haar nieuwste vlaggenschip – de Galaxy S6 – onthuld tijdens het MWC (Mobile World Congres)

De Galaxy S6 komt in twee smaken op de markt, namelijk een ‘gewone S6′ en de ‘S6 Edge’. En inderdaad, deze laatste heeft net als de Note Edge een gebogen beeldscherm aan twee kanten van het toestel!

Zoals je in het introductie filmpje hierboven kunt zien wordt er de nodige aandacht besteedt aan het unieke ontwerp van de S6 Edge. Naast het gebogen scherm heeft de S6 (Edge) nu ook een metalen in plaats van plastic frame wat het toestel bij elkaar houdt. Iets wat menig Samsung fanaat al jaren hoopte te zien in de vlaggenschepen van het Koreaanse bedrijf maar vooralsnog zonder succes.

Specs

Het toestel, wat er overigens daadwerkelijk prachtig uitziet, heeft dezelfde specificaties als de normale S6 met als enige uitzondering het beeldscherm.

Onder de motorkap van beide toestellen vinden we een Samsung Exynos 7 Octa
Octacore 64 bit processor, 3 GB RAM en 16 GB (32 en 64 ook mogelijk) intern geheugen. De camera heeft 16 megapixels met 4K video recording en realtime HDR functie. Het scherm is 5.1-inch met een 1440p qHD resolutie wat neer komt op 2560 x 1440 pixels.

Beide toestellen gaan vanaf 10 April over de toonbank in meer dan 20 landen, waaronder ook Nederland!