Goed nieuws voor liefhebbers van The Witcher games. Deel drie is namelijk aangekondigd. Het slechte nieuws is dat de game pas in 2014 verschijnt. De titel luidt The Witcher 3: Wild Hunt en verschijnt op PC en naar alle waarschijnlijkheid de next-gen apparaten.

witcher1_large

Waar deel 2 nog werkte met chapters, kun je in The Witcher 3 gaan en staan waar je wilt. Je hebt dus meer vrijheid en de wereld van The Witcher 3 is 20 procent groter dan die van Skyrim. Om van de ene naar de andere kant van de map te komen, ben je dertig tot veertig minuten bezig. Door de nieuwe engine streamt de wereld steeds zonder laadtijden.

The Witcher 3 is het laatste deel uit de Witcher-serie. Met dit deel in de trilogie nemen we dus afscheid van hoofdrolspeler Geralt of Rivia. Adam Badowski, hoofd van studio CD Projekt Red die de game ontwikkeld, zegt dat ze de serie op het hoogtepunt moeten afsluiten. “Technologie is zo ver gekomen dat we eindelijk de mogelijkheid hebben het verhaal te vertellen hoe wij dat willen, met de visuele aspecten die wij willen, en de wereld die we ons voostelden. Dit gaat de ultieme RPG ervaring worden, en terwijl we nog verhalen genoeg hebben, geloven we dat het tijd is om te kijken naar nieuwe werelden.”

Meer informatie over de game verschijnt in de loop van het jaar. Hieronder kun je alvast een video bekijken.