Xiaomi – ook wel het Apple van China genoemd – heeft onlangs bekend gemaakt dat haar nieuwste toestellen, de Mi Note en de Mi Note Pro, in nog geen drie minuten volledig zijn uitverkocht. Eerder deze week gingen werden de toestellen gelanceerd in China waar het bedrijf ondertussen ongekend populair is. Hoeveel toestellen er exact zijn verkocht is niet bekend, maar Xiaomi liet eerder weten om minstens 100 miljoen smartphones te willen verkopen in 2015.

Een van de redenen dat het Chinese bedrijf de laatste jaren zo succesvol is komt door de unieke combinatie van hardware, design en prijs. Vooral in deze laatste categorie scoort Xiaomi dusdanig goed dat zelfs Europese en Amerikaanse smartphone fanaten staan te popelen om de nieuwste Mi toestellen te importeren uit China.

Onder de motorkap

De Mi Note heeft een prijskaartje van omgerekend ongeveer $370,- maar heeft voor deze prijs (twee keer goedkoper dan Apple’s of Samsung’s vlaggenschepen van dit moment) uiterst krachtige hardware onder de motorkap zitten.

De Mi Note heeft een 5.7-inch Full HD display een Snapdragon 801 quad-core procesor, 3 GB RAM, 16 GB intern geheugen (64 GB variant is ook aanwezig), 13 mp camera, dual-sim slot en een 3,000 mAh accu.

Het toestel is helaas niet ‘officieel’ in Nederland te koop maar via menig online webshop kun je de nieuwste Mi toestellen alsnog laten importeren. Let wel even op dat je de juiste versies kiest aangezien veel Chinese smartphones gebruik maken van een 3G en 4G antenne die hier in Europa niet wordt gebruikt,  je kan dan het toestel wel gebruiken maar je kan er als je pech hebt niet mee bellen of gebeld worden.