Als het om muziekvideo’s gaat zijn YouTube en Vevo de 2 bekendste diensten. Speciaal voor mensen die hun muziekvideo’s het liefst via YouTube kijken is er nu een aparte app uitgebracht: YouTube Music voor iOS. Op dit moment is de app alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. De eerste 14 dagen is het gebruik van de app gratis, daarna moet je YouTube Red-abonnee worden om nog reclamevrij te kunnen blijven kijken. Dit kost €9,99 per maand via YouTube zelf en €12,99 wanneer je de app wilt gebruiken, omdat Apple ook een deel van de opbrengsten wil ontvangen. Wanneer je niet betaalt kun je de app nog steeds gebruiken, maar niet reclamevrij.

YouTube richt zich steeds meer op specifieke onderwerpen, zo kwam vorige maand een YouTube-app speciaal voor games uit en nu dus een aparte app voor muziek. YouTube Music is echter geen vervanger voor Google Play Music of Apple Music, die diensten hebben een database van miljoenen nummers om te luisteren. De nieuwe app van YouTube richt zich echter vooral op gebruikers die ook video’s bij de muziek willen zien.

De muziek in YouTube Music stopt nooit en met duimpjes omhoog en omlaag kun je in de app aangeven of een bepaald nummer je aanspreekt. Bij het opstarten van de app krijg je meteen een aanbod te zien, dat gebaseerd is op de nummers die op dat moment populair zijn. Maar naar mate je de app langer gebruikt en duimpjes omhoog en omlaag geeft, zal de app je muzieksmaak steeds beter leren kennen en het aanbod op jouw smaak afstemmen.